2021, nytt år och nya regler

Som de flesta säkert känner till från diskussioner på internet och andra ställen, kanske på fältet, så har det kommit nya regler för oss “drönarpiloter”. Habo Mfk är med i SMFF och för våra medlemmar gäller det att registrera sig och få ett OperatörsID för att kunna flyga på vårt, eller andra godkända, modellflygfält.

Vill du läsa mer finns information på länken nedan, där finns även ett enkelt flödesschema som ger dig svar på vad du måste göra:

Länken nedan tar dig direkt till Trafikverket där du kan gå vidare till registrering:

Jag har precis gjort registreringen själv, och det enda man lämnar är sin adress, E-post och mobilnummer. Efter verifiering av E-posten så betalar man, jag valde via Swish, och sen kommer man till en sida där man får sitt ID-nummer. Detta nummer skrev jag ut på en PDF men man kan gå tillbaka och läsa sitt ID genom att logga in på nytt.

Hoppas detta var till hjälp och att vi ses på fältet någon gång under 2021 (förra året var uselt även gällande RC-flygande för mig…)

/Anders Ö – Reg Drönarpilot…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.